Συναυλία συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό με τον Βασίλη Λέκκα συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα, στις 9 μ.μ., έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης, στο Παλαιό Ψυχικό, το Κόκκινο 105,5, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, η Fair Planet, η Αλληλεγγύη για Όλους και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα. «Να είμαστε όλοι εκεί» δήλωσε ο Βασίλης Λέκκας σε συνέντευξή του στο Κόκκινο 105,5 με αφορμή τη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας για συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού για τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας. Η κίνηση της πρωτοβουλίας για συλλογή φαρμάκων έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και συνεχίζεται μέχρι τις 15 Αυγούστου, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν και κοινωνικά ιατρεία - φαρμακεία αλληλεγγύης όλης της Ελλάδας αλλά και ραδιοφωνικοί σταθμοί όλης της χώρας. Οι πολίτες που επιθυμούν να ενισχύσουν τον σκοπό της πρωτοβουλίας δίνοντας φάρμακα (αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά) μπορούν να το κάνουν είτε στον χώρο της συναυλίας είτε στα γραφεία του ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 (Σαρρή 19, Ψυρρή, τηλ. 210 3217777) και στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, τηλ. 210 9631950). Επισημαίνεται ότι τα φάρμακα που θα δώσουν οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης τουλάχιστον σε έξι μήνες.
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης θέτει ως στόχο της την πραγματοποίηση αποστολής που θα μεταφέρει και θα διανείμει το ιατροφαρμακευτικό υλικό σε κατεστραμμένα νοσοκομεία και άμαχους τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας.
Με σύνθημα "Αλληλεγγύη, το όπλο των λαών - Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης" συμμετείχε και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λήμνου στην πανελλαδική κίνηση συγκέντρωσης φαρμάκων για τον παλαιστινιακό λαό, οργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στην κατοχή παλαιστινιακών εδαφών». Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή κατοίκων του νησιού, Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών και παιδιών, ενώ οι παρευρισκόμενοι προχώρησαν σε συλλογή φαρμάκων και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους αποτυπώνοντας το σχήμα της παλάμης τους στα τρία χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης πάνω σε ένα πανό που έγραφε, "Free Gaza".