11 Οκτ 2014

Η ύδρευση του αρχαίου Πειραιά

Η ύδρευση του αρχαίου Πειραιά

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Διάλεξη του δρος Klaus-Valtin von Eickstedt με θέμα «Ύδρευση αρχαίων πόλεων. Το παράδειγμα του Πειραιά».
Στη διάλεξη θα παρουσιαστούν αρχαία υδραυλικά έργα (υπόγειες σήραγγες, δεξαμενές, πηγάδια και κρήνες) από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Δήλος, Σάμος, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και Αττική) έτσι ώστε να δοθεί η γενική εικόνα των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, ενώ στη συνέχεια θα αναλυθούν τα σχετικά κατάλοιπα από το χώρο του Πειραιά για να γίνει κατανοητό με ποιο τρόπο αντιμετωπίστηκε στα κλασικά χρόνια το πρόβλημα έλλειψης νερού σε μια τόσο σημαντική πόλη σαν τον Πειραιά.
Η διάλεξη, που θα συνοδευτεί από προβολή διαφανειών και θα γίνει στην ελληνική γλώσσα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου διαλέξεων με επίκεντρο τον Πειραιά από τη Γεωμετρική έως τη Ρωμαϊκή περίοδο που διοργανώνει η ΚΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στοχεύοντας παράλληλα να καταστήσει γνωστό στο ευρύτερο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Πειραιά.

Klaus-Valtin von Eickstedt

Ο Δρ Klaus-Valtin von Eickstedt γεννήθηκε το 1954 στη Göttingen της Γερμανίας. Σπούδασε νομική και αρχαιολογία, αρχικά στο πανεπιστήμιο του Γκαίτινγκεν και αργότερα αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης όπου το 1989 εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα την τοπογραφία του αρχαίου Πειραιά. Από το 1990 έως το 1995 εργάστηκε στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας ως προϊστάμενος του φωτογραφικού αρχείου, ενώ από το 1995 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας (φωτογράφος) στην Ελλάδα με επίκεντρο την επιστημονική φωτογραφία στο χώρο της αρχαιολογίας και της ιστορίας. Το επιστημονικό του έργο είναι πλούσιο σε μονογραφίες, άρθρα και βιβλιοκρισίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου