3 Αυγ 2014

Aνακοίνωση Νο 23 ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

seke2012.blogspot.gr • seke.eydap@gmail.com
Aνακοίνωση Νο 23 Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
(Η έμμεση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ σε πλήρη εξέλιξη, εν μέσω θερινής ραστώνης - 2)

Βιάζεται ο προϊστάμενος του Τομέα Αθηνών της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης να παραδώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες της υπηρεσίας που διευθύνει και των δικών του αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους;
Δεν εξηγείται αλλιώς το Υπηρεσιακό Σημείωμα 1781/01/08/2014 που κοινοποιήθηκε στο Τμήμα Υδρονομείου Αθήνας καθώς και στο Τμήμα Συντήρησης του Τ/Α με το οποίο παρέχεται τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε εργάτη ή τεχνίτη του συνεργαζόμενου εργολάβου να χειρίζεται τις βάνες για μερική ή ολική απομόνωση ή επαναφορά του δικτύου ύδρευσης. Επίσης καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο το υδρονομείο για την απομόνωση κι επαναφορά, εννοώντας προφανώς ότι όποιος δεν δώσει στον εργολάβο το σχέδιο και τη διαδικασία κλεισίματος, θα φέρει ευθύνη για τη περίπτωση καθυστέρησης επισκευής ή ακόμα και ατυχήματος.


Από τον ίδιο προϊστάμενο δεν έχουμε δει κάποιο υπηρεσιακό σημείωμα που να καθιστά υπεύθυνη την αρμόδια επιτροπή - σύνταξη τευχών, επίβλεψη, παραλαβή κλπ - ή τους επιβλέποντες μιας εργολαβίας για κακοτεχνίες, παράνομες συνδέσεις, μη κατάργηση νεκρών παροχών, μη κατάργηση αντικατασταθέντος δικτύου, μη λειτουργία ή μη σύνδεση τοποθετηθέντος δικτύου και τόσα ακόμα που προκαλούν προβλήματα στις απομονώσεις διαρροών αλλά και στη λειτουργία του δικτύου ή οδηγούν σε πραγματικά και όχι πιθανά ατυχήματα ή σε ανύπαρκτες χρεώσεις σε πελάτες ή σε πιθανώς αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε εργολάβους)
Υπενθυμίζεται ότι οι εργολάβοι του Τμήματος Συντήρησης εργάζονται χωρίς επιστασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ.

Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο υπηρεσιακό σημείωμα είναι πρωτοβουλία του ίδιου του προϊσταμένου ή εκδόθηκε με εντολή της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης ή της Γενικής Διεύθυνσης. Γι αυτό πρέπει να αποσυρθεί αμέσως από τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή άλλοι προϊστάμενοι υδρονομείων, επικεφαλής βαρδιών και υδρονομείς βάρδιας, προσπαθούν και το επιτυγχάνουν ακόμα και με το υπάρχον, αριθμητικά ανεπαρκές, προσωπικό της εταιρείας, να ανακτούν η να μην παραδίδουν σημαντικά αντικείμενα εργασίας στους διάφορους εργολάβους.

Φαίνεται ότι ορισμένοι θεωρούν τη καλοκαιρινή περίοδο και τη σημαντική υποστελέχωση των Υδρονομείων και των Τμημάτων Συντήρησης ως ευκαιρία παράδοσης σημαντικών αντικειμένων εργασίας σε εργολάβους, ή αναδεικνύονται οι επιλεκτικές σχέσεις τους.
Καλύτερα να δώσουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα που έχουν κάνει προς τη Διοίκηση της εταιρείας για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, τα σχέδια ανασυγκρότησης για τα Υδρονομεία και τα Τμήματα συντήρησης, παρά να εμφανίζονται σαν την «πέμπτη φάλαγγα» των ιδιωτών εργολάβων στην ΕΥΔΑΠ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
ΥΓ1: Η εντολή αυτή είναι παράνομη και οι συνάδελφοι του Υδρονομείου και του Τμήματος Συντήρησης δεν έχουν υποχρέωση να την τηρήσουν. Αντίθετα, για τη προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, τη διασφάλιση της ποιότητας των εργασιών της, την αποφυγή σημαντικών προβλημάτων στη λειτουργία, στη συντήρηση και στις επισκευές, οφείλουν να αντισταθούν και να την ανατρέψουν.

ΥΓ2: Η ΟΜΕ και τα σωματεία οφείλουν να πάρουν τώρα θέση για αυτή την εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου