13 Σεπ 2014

Άγνοια δηλώνει η ΕΥΑΘ για τα σενάρια συγχώνευσης με την ΕΥΔΑΠ

Απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εισηγμένη δηλώνει πως ενημερώνεται αποκλειστικά από τα δημοσιεύματα για τη φημολογούμενη συγχώνευση.
ΕΥΑΘ
Ανακοίνωση εξέδωσε η Εταιρεία ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πιθανή συγχώνευση με την ΕΥΔΑΠ, απαντώντας και σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
«Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου για ενδεχόμενη συνεργασία– συγχώνευση ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι η πληροφόρηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. για το θέμα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τα σχετικά δημοσιεύματα», αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης που δηλώνει πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των δημοσιευμάτων, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επεξεργάζεται σχέδιο για την εξαγορά της ΕΥΑΘ από την ΕΥΔΑΠ μέσω χρηματιστηρίου, με στόχο τη δημιουργία ισχυρού ομίλου, ικανού να προσελκύσει κεφάλαια για μεγάλες επενδύσεις.
Μάλιστα, κατά τα ίδια δημοσιεύματα, η διαδικασία είναι αρκετά προχωρημένη, αφού οι βασικές πτυχές της έχουν ήδη μελετηθεί και πρόκειται να οριστικοποιηθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου