1 Οκτ 2014

Φοβούνται την βούληση των εργαζομένων, γιατί έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους (Ανακοίνωση Νο 29)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΠΑΜΕ και ΠΑΣΚΕ φοβούνται την βούληση των εργαζομένων, γιατί έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στη πρόσφατη συνεδρίαση (25/9) του Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΚΕ προχώρησαν, χωρίς δισταγμό, σε ένα μίνι συνδικαλιστικό πραξικόπημα, αφαιρώντας το δικαίωμα σε άλλους συναδέλφους να γίνουν μέλη του Συλλόγου, όπως το καταστατικό ορίζει.

Η πλειοψηφία ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ, αποφάσισε τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Σωματείου στις αρχές Νοεμβρίου και το κλείσιμο του μητρώου των μελών στις 31/8, παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό, το οποίο αναφέρει ότι εγγραφές γίνονται δεκτές μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, η οποία ορίστηκε στις 25/10.
Η αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο! Μια συνεδρίαση που δεν έληξε ποτέ, αφού εξελίχθηκε σε άγριο καυγά μεταξύ του προέδρου του Συλλόγου, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλη του ΔΣ, στελεχών της ΠΑΣΚΕ. Και άλλες συνεδριάσεις του ΔΣ δεν ολοκληρώθηκαν ομαλά, εξ αιτίας των καβγάδων, ανταλλαγής ύβρεων και βαρύτατων χαρακτηρισμών μεταξύ των δύο παρατάξεων

Με ευθύνη του Προέδρου είχε να συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο από τον Απρίλιο. Η μη περαίωση του Δ.Σ. του Απριλίου δεν επέτρεψε την έγκριση αιτήσεων εγγραφής συναδέλφων με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμα και σήμερα ασυνδικάλιστοι, παρά τις ενοχλήσεις και των ίδιων συναδέλφων στο Πρόεδρο. Η πλειοψηφία ΠΑΜΕ και ΠΑΣΚΕ δεν δέχθηκε ούτε αυτές τις ελάχιστες σε αριθμό αιτήσεις να τις εντάξει στο Μητρώο Μελών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο Σύλλογος Προσωπικού, το πιο ιστορικό σωματείο της ΕΥΔΑΠ, οδηγείται στην απαξίωση, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης διοίκησης (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ) όσο και της σημερινής (πλειοψηφία ΠΑΜΕ - ΠΑΣΚΕ). Κατέληξε παρατηρητής των εξελίξεων (ιδιωτικοποίηση, εργολαβοποίηση υπηρεσιών, παράδοση ΕΥΔΑΠ στα ιδιωτικά συμφέροντα). Δεν εφάρμοσε τις ίδιες τις αποφάσεις του για τη δημιουργία μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης, τη παράδοση των βλαβών δικτύου, της φύλαξης, της μηχανογράφησης, των προμηθειών, του λογιστηρίου, του μισθολογίου σε εργολαβικές εταιρείες, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Δεν αντιστάθηκε στη παράδοση τεχνογνωσίας της εταιρείας σε διάφορους ιδιώτες. Δεν ήρθε αρωγός στους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και διακανονισμένες οφειλές και στερούνται ένα βασικό αγαθό όπως το νερό.

Η συμπεριφορά των στελεχών της ΠΑΣΚΕ δεν μας ξενίζει, αφού εδώ και καιρό ακολουθούν το δρόμο του συμβιβασμού με τις επιλογές της διοίκησης και της κυβέρνησης, την τακτική του «διαδρόμου» και όχι του «δρόμου». Αλλά το ΠΑΜΕ; Ανακάλυψε… ταξικό σύμμαχο στους υποταγμένους συνδικαλιστές και ως εχθρούς τους συναδέλφους, που θέλουν να ενταχθούν στον Σύλλογο; Ποια ταξική λογική απαγορεύει σε εργαζόμενους να επιλέξουν το σύλλογο που θέλουν να ανήκουν;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

Το ΣΕΚΕ&Σ δεν θα ακολουθήσει τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΚΕ στον επικίνδυνο δρόμο του χωρισμού των εργαζομένων σε «δικούς» μας και «άλλους». Θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε ο Σύλλογος Προσωπικού να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, να σταθεί αντάξιος της ιστορίας του και των αγώνων του και να ξαναγίνει ο μεγάλος σύλλογος που θα αποτελεί αυθεντικό εκφραστή των συμφερόντων των μελών του και όχι παράρτημα της διοίκησης ή του κόμματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Στο τελευταίο Συμβούλιο του Συλλόγου Προσωπικού, προτείναμε το Δ.Σ. με ανακοίνωση και περιοδείες να απευθυνθεί σε όλους τους συναδέλφους και να ζητήσει την ένταξή τους στο Σύλλογο Προσωπικού μέχρι τη Συνέλευση, ως πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και δυνατού Συλλόγου στην ΕΥΔΑΠ.

Η πρόταση μας αυτή απορρίφθηκε. Ίσως γιατί θεωρούν το Σύλλογο ιδιοκτησία τους και ότι έτσι θα αποτρέψουν την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών. Φοβούνται την βούληση των εργαζομένων, αφού ήδη έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να γίνει πράξη. Η ΕΥΔΑΠ έχει ανάγκη από έναν μεγάλο Σύλλογο (και όχι δέκα), που να εκφράζει αυθεντικά όλους τους εργαζόμενους, να τους ενώνει και να αγωνίζεται μαζί τους για τα συλλογικά τους συμφέροντα.

Καλούμε σε συστράτευση όσους αγωνιούν για ένα νέο συνδικαλιστικό παράδειγμα, με συμμετοχή, έλεγχο και δεσμευτικές αποφάσεις, σύγχρονο συνδικαλιστικό ήθος και ύφος για να αγωνιστούμε σήμερα, αλλά και αύριο, για υπογραφή νέας ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει μια Δημόσια και Κοινωφελή ΕΥΔΑΠ με εργαζόμενους και πολίτες απαλλαγμένους από τα μνημονιακά δεσμά.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕ&Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου