14 Σεπ 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΥΔΑΠ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΥΔΑΠ

(Τι είναι και τι θέλει το ΣΕΚΕ&Σ:        http://seke2012.blogspot.gr/p/1.html )


Αγωνιούσαμε και, ο καθένας μόνος του, νοιώθαμε αδύναμοι. Αναρωτιόμασταν «τι να κάνουμε;» Και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε.

Να «μαζευτούμε», να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε πάλι τις ζωές μας, από την αρχή. Να ξανα-γνωριστούμε, ως συνάδελφοι και όχι ως ανταγωνιστές, να ξανα-συλλογικοποιηθούμε αφήνοντας πίσω μας τη μοναχικότητα του «τίποτα δε γίνεται», να ξανα-εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο, να συζητήσουμε μεταξύ μας και να πάρουμε, μαζί με όσους έχουν παρόμοιες αγωνίες, την τύχη της δημόσιας ΕΥΔΑΠ στα χέρια μας. 

Το «ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας» δημιουργήθηκε ακριβώς από αυτή την ανάγκη. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΕΥΔΑΠ που νιώσαμε αυτή την ανάγκη, μαζευτήκαμε και ξεκινήσαμε. Με διάφορες πολιτικές προελεύσεις και ιδεολογικές καταβολές, με διαφορετικές κομματικές ή χωρίς κομματικές, εντάξεις. Δεν το παίζουμε «δήθεν» ανεξάρτητοι. Είμαστε άνθρωποι με πολιτική άποψη και πολιτική κατεύθυνση. «Βαδίζουμε» αριστερά όμως δεν είμαστε ούτε κομματικός βραχίονας, ούτε κομματικό άθροισμα, ούτε κομματικός μέσος όρος. 


Είμαστε μια συλλογικότητα αγωνιούντων, σκεπτόμενων και αγωνιζόμενων :
  • που «στέκεται» από την πλευρά της δημόσιας και κοινωφελούς ΕΥΔΑΠ (και για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΕΥΔΑΠ και για την κοινωνία της Αττικής).
  • που αντιμετωπίζει το Νερό (όλο τον κύκλο του Νερού στην Αττική) ως δημόσιο κοινό αγαθό.
  • που παλεύει, μαζί με την κοινωνία, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές από την πλευρά των εργατικών κι ευρύτερων κοινωνικών συμφερόντων. 
  • που οργανώνει, με όσους εργαζόμενους επιθυμούν, μια συνδικαλιστική παρέμβαση εκτός του κομματικού, κρατικού, εργοδοτικού, συνδικαλισμού που, αν μη τι άλλο, δε μπόρεσε να αντιδράσει στη λαίλαπα που ζούμε, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ως εργαζόμενοι.  

Αυτά μας ενώνουν στο ΣΕΚΕΣ και προσπαθούμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συζήτησης, με συνθετικές διαδικασίες απόφασης, με  συναγωνιστική αλληλεγγύη  και συντροφική διάθεση να χτίσουμε τη συλλογικότητα που θέλουμε και πρέπει να είμαστε
Όσοι λοιπόν ενστερνίζεστε παρόμοιες αγωνίες και νοιώθετε «ασφυξία», στη μόλυνση του υπηρεσιακού, κομματικού, οικονομικού και γενικότερου κοινωνικού περιβάλλοντος, δε χρειάζεται να καταφύγετε στην ψυχανάλυση ή στα χάπια. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί. Βαδίζουμε δοκιμάζοντας. Διεκδικούμε και συμβάλλουμε στο χτίσιμο της Δημόσιας ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας.
Η φρεσκάδα του συλλογικού αγώνα, η δύναμη της ενότητας και η αίσθηση ότι είμαστε ένας από «τους άλλους, τους σαν και εμάς» ανοίγει νέους δρόμους ατομικής και συλλογικής στάσης για όλους μας. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΕΚΕΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλες και φίλοι.
Τα μέλη και οι φίλοι του «ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας», εργαζόμενοι (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας) και συνταξιούχοι, καλούνται σε ολομέλεια την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, στις 6:00μ.μ., στην Ιτέας και Λαρίσης, Αμπελόκηπους, Αθήνα, στον 1ο όροφο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου (στάση “Πανόρμου” της γραμμής 3 του Μετρό).

Θα συζητηθούν:
ü  Δράσεις για την αντιμετώπιση της ιδιωτικοποίησης, άμεσης και έμμεσης, (Ομολογιακό δάνειο, σύμπραξη με ΕΥΑΘ; ΕΥΔΑΠ νήσων και Υδρονομεία, Φύλαξη, Αποχέτευση, Πληροφορική, Χημείο κλπ).
ü  Διεκδίκηση μαζικών μόνιμων προσλήψεων (Πως διαμορφώνεται η κατάσταση με μόνιμους, συμβασιούχους, ενοικιαζόμενους, φοιτητές, μισθωμένους, εργαζόμενους εργολάβων κλπ)
ü  Εκλογές στο σύλλογο Προσωπικού (Και διεκδίκηση νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας).
ü  Το Blog του ΣΕΚΕΣ (Η μέχρι τώρα λειτουργία του και σκέψεις-προτάσεις αναβάθμισης). 
ü  Θέματα Οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΕΚΕΣ.
ü  Άλλα θέματα.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου