24 Σεπ 2014

Δημοσκόπηση για τη διαχείριση του νερού από την ΕΥΔΑΠ στη Νάξο

Τηλεφωνική δημοσκόπηση από την εταιρεία Pulse ήταν σε εξέλιξη τη Δευτέρα με στόχο την αποτύπωση της κοινής γνώμης κατοίκων νησιών, μεταξύ των οποίων και της Νάξου, σχετικά με την περίπτωση διαχείρισης του νερού από την ΕΥΔΑΠ, γεγονός που δείχνει ότι ήδη εξετάζεται πολύ σοβαρά και πολύ πιθανόν δρομολογείται άμεσα το ζήτημα της διαχείρισης του νερού στα νησιά από την ΕΥΔΑΠ...
Μια από τις ερωτήσεις αφορούσε την πίεση του νερού στις βρύσες ως συγκριτικό πλεονέκτημα της διαχείρισης του νερού από την ΕΥΔΑΠ
Οι ερωτήσεις ξεκινούσαν με τα τυπικά, φύλο, ηλικία, επάγγελμα, αλλά και ποιο κόμμα ψήφισαν οι ερωτώμενοι στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Στη συνέχεια καλούνταν να απαντήσουν ποια κοινωφελή επιχείρηση μεταξύ των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ,  θεωρούν ότι οι υπηρεσίες της είναι πιο σημαντικές, ποια είναι φιλικότερη στον καταναλωτή και γιατί.

Ακολουθούσαν ερωτήσεις σχετικές με τα πλεονεκτήματα που θα επιθυμούσαν να έχουν οι πολίτες από μια διαχείριση του νερού από την ΕΥΔΑΠ, όπως, καλύτερες τιμές, ποιοτικό νερό, νέα δίκτυα ύδρευσης, συνεχή παροχή νερού και με πίεση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ερώτημα για τη διαχείριση του νερού από την ΕΥΔΑΠ αναφερόταν ως προϋπόθεση ότι οι υδάτινοι φυσικοί πόροι θα παρέμεναν δημόσιοι.

Τέλος, ετίθετο και το κύριο ερώτημα για το οποίο επί της ουσίας διεξάγεται η δημοσκόπηση και για το οποίο οι προηγούμενες ερωτήσεις προετοίμαζαν κατάλληλα για την προσδοκώμενη υπέρ της διαχείρισης από την ΕΥΔΑΠ απάντηση με συγκριτικές ερωτήσεις που σαφώς στόχευαν να υπογραμμίσουν από τη μια ως προβληματική τη διαχείριση από τους δήμους και από την άλλη ως πλεονεκτική για τους καταναλωτές να γίνεται η διαχείριση από την ΕΥΔΑΠ.

Το τελευταίο λοιπόν, αλλά κύριο ερώτημα της δημοσκόπησης ήταν, αν θεωρούν οι ερωτώμενοι ότι είναι καλύτερο να γίνεται η διαχείριση του νερού από τους δήμους ή από την ΕΥΔΑΠ.

1 σχόλιο:

  1. Ελάτε να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα έργα που φέρνουν το νερό από τον Μόρνο και θα καταλάβετε. Η ελάχιστη δυνατή συντήρηση, δεδομένου ότι τα έργα αυτά δεν φέρνουν άμεσα έσοδα. Για επίκαιρες μελέτες διαρροών μέσα στην πόλη της Αθήνας, ούτε λόγος. Καθαρά εισπρακτική η κίνηση διαχείρισης στα νησιά εάν δεν ΄΄δεθεί΄΄ με συμβάσεις που θα υποχρεώνουν την ΕΥΔΑΠ με σαφές και ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ επενδυτικό πρόγραμμα και πρόγραμμα συντήρησης εφ΄ όρου ζωής ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή