3 Σεπ 2014

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στο Χαλάνδρι

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/8 η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου και του νεοεκλεγέντος δημάρχου, Σίμου Ρούσσου. Στην σύντομη ομιλία του, ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει «από καλύτερη θέση» πλέον, να προωθεί την συλλογική επίλυση των προβλημάτων και αναφέρθηκε στην σημασία της  εμπλοκή των πολιτών του Χαλανδρίου σε αυτή την προσπάθεια. 

Επίσης ανέφερε πως «η νέα διοίκηση του δήμου θα αντιμετωπίσει με ισοτιμία και ισονομία, το σύνολο των κατοίκων της πόλης.» και πως «οι τόσες διαφορετικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται με τον πλουραλισμό των απόψεων τους θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας». Κοιτώντας, ρεαλιστικά,  την ευρύτερη εικόνα σημείωσε την ανάγκη ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής που πιέζει ασφυκτικά τις  διοικήσεις όλων των δήμων.

Πέρα από τον Σ.Ρούσσο, το λόγο πήρε και ο μέχρι σήμερα δήμαρχος, που επισήμανε κι αυτός με την σειρά του ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι «πόλεμος» και ευχήθηκε σε πέντε χρόνια το Χαλάνδρι να είναι ακόμα καλύτερο από ότι σήμερα.

Αφού ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε της προηγούμενες δημοτικές αρχές για την παρουσία τους στην τελετή και την πρόθεσή τους να τον βοηθήσουν, ακολούθησαν οι θρησκευτικοί και πολίτικοι όρκοι, με την Λαϊκή Συσπείρωση να συμπληρώνει ότι θα «αγωνιστεί για τα συμφέροντα του λαού του Χαλανδρίου». 
Την διαδικασία παρακολούθησε ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι γεμάτος και αρκετοί να παραμείνουν έξω από το κτίριο.      

Πολύ περισσότερος όμως ήταν ο κόσμος που παρευρισκόταν στην πλατεία, λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου η «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» διοργάνωσε με διαφορετικό τρόπο την «δεξίωση» που συνηθίζεται… 
Προτάσσοντας την πολύ μεγάλη αναγκαιότητα να ξαναμάθουμε να ζούμε συλλογικά, να βρισκόμαστε, να συζητάμε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά μας, η νέα δημοτική αρχή διοργάνωσε «αυτοδιαχειριζόμενα», ένα γλέντι. 

Για πρώτη φορά δεν χρησιμοποιήθηκαν δημοτικά χρήματα για την γιορτή μετά την ορκωμοσία, κι όλα τα φαγητά προήλθαν από το συλλογικό μαγείρεμα των διοργανωτών. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παλιότερες εκδηλώσεις στοίχιζαν στο δήμο μερικές χιλιάδες ευρώ. Η εικόνα των μελών και των δημοτικών συμβούλων της «Αντίστασης...» που σέρβιραν τον κόσμο στην κεντρική πλατεία (χωρίς να το έχουν αναθέσει σε κάποια ιδιωτική εταιρεία) ήταν δηλωτική μίας νέας αντίληψης για το τοπικό κράτος. Σε μία άλλη νοηματοδότηση των «δημοσίων σχέσεων», και παρά την παρουσία βουλευτών και πολιτικών στελεχών κυρίως της αριστεράς, βασικοί προσκεκλυμμένοι ήταν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι του δήμου. Αφού, αυτούς είχε στόχο να ακούσει η νέα διοίκηση στην πόλη μας. 


Σε ένα ανοικτό λοιπόν, δημόσιο χώρο, με την εθελοντική συμμετοχή μελών της ορχήστρας του δήμου, με αρκετή αισιοδοξία και αγωνιστική διάθεση ξεκινάει μία νέα πρωτόγνωρη «ιστορία» στην πόλη μας και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί με παρόμοιο τρόπο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου