8 Αυγ 2014

Παγκόσμια ανησυχία για τυχόν εξάπλωση του ιού Έμπολα

Διεθνή Διεθνή συναγερμό για την επιδημία του ιού Έμπολα σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα.  
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο ΠΟΥ κάλεσε σε διεθνή συντονισμό για την αντιμετώπιση του ιού.

O ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι πιθανές συνέπειες από την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας είναι «ιδιαίτερα σοβαρές» δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού.
Τα θύματα του ιού, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πλησιάζουν τα 1.000

Ήδη, η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ίδια την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία του λαού μας» δήλωσε η πρόεδρος.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για 90 μέρες. - See more at: http://stokokkino.gr/article/10803/Pagkosmia-anisuxia-gia-tuxon-eksaplosi-tou-iou-Empola#sthash.d4qiIBXE.TvGZ79NP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου