11 Οκτ 2014

Ο δήμος θα ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ την καταβολή τέλους εμπορίας ύδατος! (BINTEO)

Είναι φανερό πως ο «Καλλικράτειος» Ωρωπός, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, έχει μια δημοτική που φαίνεται να νοιάζεται για τα συμφέροντά του. 
Συμφέροντα που ξεχάστηκαν και θάφτηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μετά λοιπόν τις κατασχέσεις και τις απειλές για κατασχέσεις από την ΕΥΔΑΠ, έρχεται ο δήμος Ωρωπού βάσει του άρθρου 26 του Νόμου1828/1989 -όπως αυτός τροποποιήθηκε από νεότερες διατάξεις- να ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ την καταβολή τέλους εμπορίας ύδατος για το δικαίωμα της ΕΥΔΑΠ να αντλεί νερό από τις γεωτρήσεις εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων του.
Επειδή, αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη στο θέμα της ΕΥΔΑΠ -που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημία στο δήμο- το δημοτικό συμβούλιο χθες, έδωσε την εξουσιοδότηση στο δήμαρχο Θωμά Ρούσση, προκειμένου αυτός να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την επιβολή του τέλους αυτού στην ΕΥΔΑΠ και την ελάφρυνση των οφειλών του δήμου προς αυτή. 
Αλλά η δημοτική αρχή του Θωμά Ρούσση, δεν θα μείνει μόνο στις υποχρεώσεις της ΕΥΔΑΠ. Θα προχωρήσει και προς άλλες εταιρείες και οργανισμούς που έχουν τον Ωρωπό στις… υπηρεσίες τους, χωρίς να τον πληρώνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου